duminică, 15 iulie 2012

Activităţi..!!!


Temele educaţiei ecologice pot fi abordate în cadrul activităţilor şcolare, la toate nivelurile, dar şi în activităţile extraşcolare. Prin acestea se urmăreşte formarea la tânăra generaţie a atitudinii de responsabilitate faţă de ecosistem. Educaţia ecologică trebuie să dezvolte la nivelul unei comunităţi o atitudine de respect şi responsabilitate faţă de natură, o atitudine de protecţie a ei.

Având în vedere acutizarea problemelor legate de mediu la nivel mondial, se impune păstrarea echilibrului ecologic prin luarea unor măsuri şi iniţierea unor activităţi eco-protective pentru găsirea armoniei între om şi natură şi dezvoltarea valorilor naturale pe o perioadă cât mai lungă.

A.1. Informare, publicitate, vizibilitate proiect

A.2. Ecoraid

A.3. Ecosistemul în pericol!

A.4. Apa – esenţă a vieţii

A.5. Mediu protejat, viitor asigurat

A 6. Excursie „Voluntari pentru Verde“


A.7. Văd, acţionez, creez

A.8. La ora bilanţului


La câteva dintre activităţile proiectului “Verde, Viaţă, Viitor!” va participa şi un grup de tineri belgieni care se va afla în luna iulie într-o tabără de scuţi în localitatea Răuceşti, prin Proiectul „Tineri pentru România” în vederea desfăşurării unor acţiuni de voluntariat în folosul comunităţii locale. Scopul acestei tabere în comuna Răuceşti este de a crea un şantier ecologic. Împreună cu tinerii din localitate, tinerii belgieni pot ajuta pentru a sensibiliza populaţia locală faţă de problemele legate de protecţia naturii şi gestionarea deşeurilor. Iniţiativele pot fi numeroase, mergând de la curăţarea albiilor râurilor sau a unui loc public, până la instalarea de panouri, invitând populaţia să respecte şi să conserve natura, precum şi contribuţia lor în realizarea unui film documentar despre importanţa apei pentru viaţă.

Suntem convinşi că acest proiect va fi urmat de numeroase alte acţiuni de educaţie ecologică adresate tinerilor, în scopul sensibilizării şi responsabilizării lor în ceea ce priveşte protecţia şi conservarea mediului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu