duminică, 15 iulie 2012

Verde!!!


Natura, binefăcătoare, munceşte pentru a restabili ceea ce omul nu încetează să distrugă.
Ce reprezintă pentru noi, tinerii, mediul în care locuim? Ce înseamnă natura, ce sunt copacii, iarba, apele, animalele şi plantele? Sunt câteva din întrebările pe care ar trebui să ni le punem poate chiar zilnic, căci planeta noastră are tot mai mult de suferit din cauza poluării cauzate de mâna omului. Cu sau fără intenţie, noi ne distrugem propriul cămin.




Încă de mici, suntem obişnuiţi să aruncăm gunoaiele pe jos, deşi la cinci metri distanţă se află un coş gol. Acesta este doar începutul. Nici nu ne putem imagina cât de dăunătoare este o singură hârtie lăsată pe pământ; e ca şi cum am da unui copil ceva ce nu îi place. Poluarea nu mai este o temă necunoscută pentru nimeni. Efectele ei sunt vizibile oriunde păşim, iar „cale de întoarcere” nu prea mai există dacă nu facem câteva eforturi.


Natura este foarte importantă pentru fiecare persoană. Ea se găseşte pretutindeni, reprezintă frumuseţea, magia, farmecul Terrei. Din păcate, aceasta prezintă nenumărate „lipsuri”, deoarece pădurile sunt în număr foarte mic din cauza defrişărilor, animalele dispar din cauza vânatului excesiv, apele sunt murdare pentru că lumea le-a "confundat" cu coşurile de gunoi, iar aerul devine tot mai nociv din cauza gazelor toxice produse de uzine sau maşini. Există sute de probleme care pot fi rezolvate mai mult sau mai puţin.


Lumea din ce în ce mai modernă, tinde să distrugă armonia cadrului natural în care trăieşte. Capacitatea tehnicii moderne de transformare a habitatului natural este astăzi considerabilă şi va fi şi în viitor. Avântul tehnic, paradoxal, împinge civilizaţia spre distrugere.


Din acest motiv noi trebuie să ocrotim în permanenţă natura, iar rezervele planetei trebuie gospodărite cu înţelepciune.


Omul trebuie să fie convins că nu are dreptul moral de a provoca distrugerea unor specii de plante şi animale, exploatarea neraţională a resurselor naturale, poluarea mediului cu efecte considerabile asupra calităţii acestuia. Pentru aceste motive, el trebuie să fie conştient că viitorul omenirii depinde numai de atitudinea pe care o are fiecare locuitor al planetei faţă de protecţia naturii şi în special a pădurii, sursa esenţială de oxigen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu